2015-12-27

Missionskonferens

AnmälanProgramPraktisk informationSeminarier –  Kontakt

 

Det pågår full aktivitet runt om i världen för att nå de minst nådda och hjälpa de mest utsatta. Mitt i den pandemi vi lever i kan vi se hur Jesus gör under och årets missionskonferens kommer att utmana våra perspektiv på flera områden.

 
Varje år genomförs en nationell missionskonferens inom Pingst som berör viktiga frågor i våra församlingar och organisationer. Det är en mötesplats för församlingar, individer och organisationer som tillammans vill vara med och se missionsuppdraget fullbordas.
Ni kommer att kunna delta vart ni än befinner er via vår digitala plattform. Konferensen kommer att bli en digital erfarenhet vi gör tillsammans.
 

 

Konferensen är kostnadsfri, men kräver registrering senast 26 mars 2021 för att underlätta planering av de digitala seminarierna.
Vi är tacksamma över att årets missionskonferens kommer direktsändas från Pingstkyrkan Robertsfors! 

 

Inledningstalare Emily Samante Mayiani

Emily S. Mayiani är nationell ledare för kvinnodepartementet inom Free Pentecostal Fellowship i Kenya sedan två år tillbaka.  Tillsammans med sin man, som är biskop i en region, är hon även pastor i en av församlingarna, Jerusalem. 

Emilys hjärta brinner för att bygga upp kvinnor och våga tro på en Gud som ser till ande, själ och kropp. I den afrikanska kulturen har kvinnor mycket begränsat, eller inget, utrymme att växa och förbättra saker och ting utanför hemmet, så arbetet är viktigt. Det finns en oerhörd potential i kvinnorna både i den kyrkorörelse hon hör till men också i hela landet. I FPFK finns över 100.000 kvinnor.

Emily leder en årlig konferens ”Wise women conference” (visa kvinnors konferens), som 2019 samlade närmare 1000 kvinnor. Hon predikar över hela landet och uppmuntrar till tjänst samtidigt som hon lokalt driver en förskola och arbete där kvinnor får lära sig olika saker som att göra tvål, baka och tillverka smycken för att förbättra sin ekonomi och kunna sända barnen till skolor.

Konferensteamet 

Pingst Mission Sänd 2021

Har ni en missionär på väg ut i fält?

Varje år under vår nationella missionskonferens Pingst Mission Sänd gör vi vad vi kan för att uppmärksamma missionärer på väg ut eller som är i fält genom att be för dem. (se nedanstående text om missionärshälsningar)

Det vi ser idag som en konsekvens av pandemin är att det är större hinder för missionärerna att få ihop sitt underhåll genom att besöka församlingar eftersom det helt enkelt inte är möjligt i samma utsträckning. Av den anledningen vill vi ge er som ska sända missionärer och er som församling möjlighet att genom en inspelad kortfilm berätta om era missionärer.

Läs mer om möjligheterna att synas på missionskonferensen och engagera fler i det här dokumentet.

Missionärshälsningar.

För dig som är på väg ut som missionär eller är i fält.

VI BEHÖVER DIN HJÄLP
Vi vill gärna få en hälsning från en eller flera av era svenska missionärer utsända från er lokala Pingstförsamling. Vi kommer att spela upp så många inspelningar vi kan under konferensens sändningsmöte och alla böneämnen kommer att tas med. (Pga. säkerhetsskäl kan du som jobbar i stängda länder avstå från att uppge ditt namn, dölja ditt ansikte och utelämna exakta platsen du arbetar på.) Videon kommer att sändas live, men önskar du att den inte läggs ut på nätet behöver du meddela oss.

Spela in en 30 sekunders hälsning till konferensen och använd följande frågor:
1. Vad heter du och din familj?
2. Vilket land arbetar ni i?
3. Med vad arbetar ni?
4. Vilken utmaning ska vi be för?

Skicka hälsningen via onedrive eller wetransfer till andreas.svedman@pingst.se snarast möjligt dock senast 19 mars 2021. 

Hälsningen skall vara på max 30 sekunder, här finner du ett exempel på hur videon kan se ut.

Berätta gärna för andra om missionskonferensen – här finns bilder för sociala medier.

INSTAGRAM INLÄGG

INSTAGRAM STORY

FACEBOOK

Konferensen arrangeras i samarbete med