2020-01-23

Årets talare

EMILY SAMANTE MAYIANI

Emily S. Mayiani är nationell ledare för kvinnodepartementet inom Free Pentecostal Fellowship in Kenya sedan ett år tillbaka.  Tillsammans med sin man, som är biskop i en region är hon även pastor i en av församlingarna, Jerusalem. De är båda massajer.

Emily är 43 år, och har tre barn, två flickor och en pojke, 18, 13 och 10 år.

Emilys hjärta brinner för att bygga upp kvinnor och våga tro på en Gud som ser till ande, själ och kropp. I den afrikanska kulturen har kvinnor mycket begränsat, eller inget, utrymme att växa och förbättra saker och ting utanför hemmet., så arbetet är viktigt- Det finns en oerhörd potential i kvinnorna både i den kyrkorörelse hon hör till men också i hela landet. I FPFK finns över 100.000 kvinnor.

Emily leder en årlig konferens ”Wise women conference” (visa kvinnors konferens), som 2019 samlade närmare 1000 kvinnor. Hon predikar över hela landet och uppmuntrar till tjänst samtidigt som hon lokalt driver en förskola och arbete där kvinnor får lära sig olika saker som att göra tvål, baka och tillverka smycken för att förbättra sin ekonomi och kunna sända barnen till skolor.Emily finner inspiration för det arbetet i bibeln. Kvinnor i bibeln gjorde otroliga ting, Debora regerade, Abigail såg sin man räddad, Hanna bad och fick barn.

Ordspråksboken 31:10 talar om ”A wise woman” (sv. En driftig kvinna). Vi kan vara starka och t.o.m. utmana män!

Emilys favoritbibelvers är Ef. 2:10 Vi skapades för att göra goda gärningar.

Hennes budskap till Sverige är att Gud har inga begränsningar. Enligt 2 Tim. 2:20-21 kan vi bli kärl för honom när som helst och var som helst.

Emily ser fram emot besöket i Sverige och hoppas få bli till välsignelse men också få möta nya människor och lära sig av församlingsarbetet i Sverige.

FLORENCE KASHAA

Florence Kashaa är tillsammans med sin man Jackson Solonka sedan 15 år pastorspar i Door of Hope Church i Narok, Kenya. De har tillsammans 4 barn, 3 flickor och en pojke 26, 24, 20 och 9 år. De har arbetat i Narok sedan 2005 då de startade ett församlingsarbete, som idag har runt 600 medlemmar med 15 utposter. Församlingen har också en grundskola. Florence håller i administrationen av skolan men det största ansvaret ligger i kvinnoarbetet, där man under de senaste fyra åren haft en kvinnokonferens med namnet ”Women of Valor” (Kvinnor med mod) i april. Temat är att Kvinnor kan förändra historien.

Florence favoritbibelord är Ef. 2:6 Han har uppväckt oss med honom och gett oss en plats i himlen genom Kristus Jesus. När vi var döda i synd och vi var ingenting, så gav oss Gud någonting som gjorde oss till någon som har makt att sitta tillsammans med honom.

Florence är en dynamisk predikant och när hon ber och förbereder sig för Sverige och Sänd-konferensen så känner hon att Gud säger att hon ska tala om den Helige Ande för det är vad vi behöver för att kunna bli sända. Jesus sa ”Gå och vänta tills jag sänder en Hjälparen, den Helige Ande. Först efter att ta mot vad vi behöver kan vi bli sända.